BOR ÉS GASZTRONÓMIA

Finom ételek, ízletes borok a közelben

A Balaton-felvidéki borvidék a Dunántúl közepén, a Balaton északi partjának középső–nyugati részén található. Területe nem egységes, éppen hogy csak összefüggő, ugyanis középső részébe beékelődik a Badacsonyi borvidék:

keleti része (ami gyakorlatilag a Káli-medence) a Balatonfüred-Csopaki borvidék és a Badacsonyi borvidék között helyezkedik el;
nyugati része pedig a Keszthelyi-fennsík, illetve Sümeg tágabb környéke.

A Balaton-felvidék borai diszkrét illatúak, zamatosak és elegánsak. A nappalok melege testessé, az éjszaka a hegyekből alászálló hűvös levegő pedig gyümölcsössé és szép savszerkezetűvé formálja őket. Egyes kiváló adottság termőhelyeken — ezek többsége a vulkanikus kőzeteken alakult ki — hosszú érlelésre is alkalmas, rendkívül komplex borokat termelnek.

(Forrás: Wikipédia)

Közeli borászatok, éttermek a teljesség igénye nélkül…

Az itt felsorolt pincék borainak és az éttermek ételeinek nagy részét már mi is kóstoltuk…, mindegyiket jó szívvel ajánljuk.

A kiválasztott borászatra, étteremre kattintva részletesebb leírást és a borászat/étterem elérhetőségét találjátok, ahol asztalfoglalással/borkóstolóval kapcsolatosan is érdeklődhettek.

VÁLASSZ APARTMANJAINK KÖZÜL:

DorkaBorka apartman háló
DorkaBorka

DorkaBorka

DorkaBorka Apartmanunk lányaink nevét viseli és igazán tágas, így akár nagyobb családok részére is remek választás. Két különálló szobával, két, zuhanyzós fürdőszobával és egy hatalmas, teljesen felszerelt konyhával szolgálja kényelmeteket itt-tartózkodásotok során. A szobákban franciaágy került elhelyezésre. Az egyik szobában...

Szamárhát apartman
Szamárhát

Szamárhát

Szamárhát apartmanunk egy elvarázsolt kuckó pároknak, akik a boltívek alatt szeretnének pihenni. Nevét ez az apartmanunk a jellegzetes boltívéről kapta, melyet építészeti nyelven szamárhátívnek neveznek. A kis kuckóban teljesen felszerelt főzősarok található mikróval, indukciós főzőlappal, hűtővel, kávéfőzővel, vízforralóval...

Fecskefészek apartman konyha
Fecskefészek

Fecskefészek

Fecskefészek nevű apartmanunk előző lakói kis fecskecsaládok voltak. Most már ők elköltöztek, hogy átadják a helyet vendégeinknek. A diófa árnyékában megbújó családi apartmanunkban légkondi nélkül is nagyon kellemes a klíma, még a legnagyobb nyári melegben is. Télen pedig a fűtés teszi kellemessé az itt-tartózkodást...

Neked Főztem

Neked Főztem

Balaton-felvidék őstermelői által, szezonális alapanyagokból frissen készített ételek, kézműves borok, házi szörpök...

Igyekeztünk csokorba gyűjteni a környék éttermeit és egyéb gasztro egységeit is. A Káli-medence ebben is egyedülálló, hiszen közelünkben számos étterem és más gasztrointézmény dolgozik a vidéki vendéglátás megújításán, felvirágoztatásán.

Mindszentkállán, tőlünk csak pár lépés a Káli-kapocs, ami bízvást állíthatjuk, sokkal több, mint egy romkocsma.

A mellettünk lévő gasztrofaluban, Köveskálon több helyen is nagyon finomakat lehet enni. Győződjetek meg róla és foglaljatok asztalt a Mi A Kő-ben, a Kővirág-ban, vagy a vacsorát kínáló Káli Art Inn-ben.

A jó helyeknek a környéken se szeri se száma, Öreghegy, Eszter panziója, Neked főztem, Kő fagyi?, Gyulakeszin az autós pihenő. …és ez tényleg csak néhány a sok közül. Aki nem hiszi, járjon utána!

Nézzétek meg legújabb ajánlatunkat:

Iratkozz fel az egyedi ajánlatokért

 

INGYENES helyi kisokos + Exkluzív ajánlatok csak feliratkozóknak!